Ak stojíte pred rozhodnutím, akú drevenú podlahu vybrať, akú farbu, typ či dekor, určite by ste mali navštíviť náš showroom v Bratislave. Kde inde môžete naživo vidieť vzorky tých najpredávanejších, ale aj najdizajnovejších kúskov? Kde inde si môžete podlahu doslova vyskúšať na vlastnej koži? Vidieť ju na dennom svetle alebo vyskúšať sa po nej prejsť. Navyše vám radi odpovieme na všetky prípadné otázky a poradíme s výberom. Ak aj napriek tomu váhate, či nás navštíviť, máme pre vás niekoľko dôvodov, ktoré hovoria jasné áno. 

1. dôvod: Dekor, povrch a farbu podlahy uvidíte naživo 

Žijeme v digitálnom svete a veľa času denne trávime hľadením do monitora. Často sa však stáva, že realita sa líši od toho, čo nám je prezentované napríklad na sociálnej sieti. Nie vždy je to zámer. Niekedy ide len o farebné rozlíšenie obrazovky, inokedy o kvalitu fotografie. V mnohých prípadoch však monitor počítača či displej telefónu môže skresľovať farebné odtiene podláh. Len v showroome uvidíte povrch, dekor a farbu drevenej podlahy na vlastné oči. 

vzorky drevených podláh

2. dôvod: Materiál si vyskúšate aj na dotyk

Výhodou návštevy showroomu je, že materiál, z ktorého bude vaša podlaha vyrobená, môžete chytiť. Viete tak reálne porovnať štruktúru jednotlivých povrchov. 

  • Líšia sa od seba jednotlivé dreviny? 
  • Aký vplyv má povrchová úprava na konečný výsledok? 
  • Je rozdiel medzi jednotlivými typmi podláh? 

Len hmatom si môžete overiť, či je materiál, ktorý sa vám vizuálne páči, aj príjemný na dotyk. Čo ak si vyberiete podlahu, ktorá bude na dotyk chladná alebo drsná? Ak navštívite náš showroom, všetky vaše pochybnosti sa rozplynú.

3. dôvod: Podlahy môžete medzi sebou porovnávať

Keby ste si vyberali podlahu na internete, musíte sa preklikávať medzi jednotlivými stránkami. Nie vždy je to praktické. Hlavne vtedy, ak sa neviete rozhodnúť medzi viacerými dekormi alebo typmi dreva. 

  • Chevron, kocka, rebrík či rybia kosť? 
  • Buk, čerešňa, dub, javor či orech? 

U nás v showroome si jednotlivé vzorky drevenej podlahy môžete položiť vedľa seba. Takto ich najjednoduchšie porovnáte a ľahšie sa rozhodnete. Rovnako tak vzorky lepšie nakombinujete s prechodovými a podlahovými lištami. 

4. dôvod: Uvidíte aj atypické druhy podláh

Niektoré masívne drevené podlahy sú také špecifické, či už materiálom, dekorom alebo povrchovou úpravou, že ich musíte vidieť na vlastné oči. Sú to napríklad atypické alebo zakrivené dubové parkety. Uložené na veľkej ploche, tak aby ste si ich mohli pohodlne prezrieť, vás určite očaria. Radi vám ukážeme dizajnové trendy i osvedčenú klasiku.


5. dôvod: Prezriete si podlahu na dennom svetle

Umelé osvetlenie, nech už je akékoľvek prirodzené, určitým spôsobom vždy skresľuje to, čo vidíme. Len vonku na dennom svetle si dokážeme predstaviť, ako bude podlaha vyzerať v miestnosti bez zapáleného svetla, zaliata len slnečným jasom. Iba pri prirodzenom dennom svetle naozaj zistíte, či sa podlaha, ktorú ste si vybrali, dostatočne leskne, alebo je matnejšia. Podlahu si môžete pozrieť pri okne a za pekného počasia aj vonku pred showroomom.

6. dôvod: Uvidíte podlahu na veľkej ploche

Ak plánujete položiť podlahu do väčšieho priestoru, na malej vzorke lamely si možno neviete predstaviť, ako bude vyzerať vaša drevená podlaha ako celok. Prípadne sa neviete rozhodnúť medzi viacerými dekormi. Či už je to rybia kosť, rebrík, alebo chevron, keď ich uvidíte na vlastné oči a na väčšej ploche, určite vám to pomôže v rozhodovaní. V našom showroome máme niektoré podlahy položené aj na zemi. Tak si ľahšie predstavíte podlahu vo väčšom priestore. 


7. dôvod: Poradíte sa pri výbere s odborníkmi

Keď si vyberiete farbu alebo dekor drevenej podlahy, radi vám poradíme, ktorý typ je pre vás vhodný. Iný sa hodí do kuchyne či predsiene, iný na schody alebo do detskej izby. Potrebujeme však vedieť:

  • Kam je podlaha určená? 
  • Je to kuchyňa, detská izba, obývačka, ateliér či kancelária? 
  • Ako veľmi bude podlaha namáhaná? 
  • Máte domáceho maznáčika alebo deti, ktoré by pri hre mohli podlahu poškriabať?
  • Aký je rozmer miestnosti, do ktorej chcete podlahu položiť? 
  • Aký je podklad, na ktorý podlahu položíte? 
  • Ide o rekonštrukciu alebo novostavbu? 

Takisto vám poradíme s výberom materiálu. Masívne drevené parkety alebo viacvrstvové drevené podlahy? Rovnako vám vysvetlíme, ako sa o podlahu správne starať, aby bola dlho krásna. Poskytneme vám informácie o spôsobe kladenia a odpovieme na všetko, čo vás zaujíma 

Radi vás privítame v našom showroome na Prešovskej ulici v Bratislave. Len tu vám môžeme odprezentovať široký sortiment našich podláh. Sme pripravení pomôcť vám pri výbere. Navštívte nás alebo si telefonicky dohodnite individuálnu návštevu. Sme tu pre vás aj mimo otváracích hodín. Každý zákazník je pre nás dôležitý, preto dbáme na individuálny prístup.