Masívne drevené parkety majú krásnu prírodnú textúru a tradičný šarm. Stále patria medzi najobľúbenejšie voľby pre interiérové podlahy. Zachovávajú si svoju popularitu už veľmi dlho. Pridávajú totiž do miestnosti teplý a útulný pocit. Sú preto ideálne do domácností, ale aj do komerčných priestorov. Masívne drevené parkety sú vďaka ich trvácnosti, odolnosti a schopnosti starnúť s gráciou hodnotným interiérovým prvkom.

Tradičné masívne drevené parkety

Masívne drevené parkety vynikajú hlavne vysokou odolnosťou a trvácnosťou. Tento druh podlahy môže vydržať až desaťročia, ak sa oň majiteľ správne stará. Určite sa to však oplatí, pretože masívne drevo má autentický a prírodný vzhľad, ktorý pridáva do miestnosti teplo a útulnosť. Vybrať si môžete z rôznych drevín, ako je napríklad dub, buk či orech. Môžete si tak parkety prispôsobiť vlastným požiadavkám a vkusu.

Na zvýšenie trvácnosti a zvýraznenie prirodzenej krásy dreva sa používajú rôzne oleje a laky. Parkety si môžete dať uložiť do rôznych vzorov. Obľúbené sú pravidelné vzory, ako je napríklad Chevron, rybia kosť alebo rebrík. Na výber máte množstvo odtieňov. V kurze sú hlavne teplé, ktoré pridávajú do miestnosti pocit útulnosti. Zachovávajú aj prirodzený vzhľad dreva.

Tradičné masívne drevené podlahy vytvárajú ideálnu atmosféru v klasických obývacích izbách zariadených nábytkom v tradičnom štýle a typický ľudový vzhľad dodávajú kuchyniam v rustikálnom štýle. Navyše miestnosti presvetľujú a opticky zväčšujú.

Masívne drevené parkety v kuchyni

Moderné masívne drevené parkety

Moderné drevené parkety prichádzajú so širokou paletou nových trendov, ktoré môžu dodať aj vášmu domovu dávku originality a elegancie. Populárnym riešením sa stali napríklad geometrické vzory. Hravosť tvarov a vytváranie kontrastov pridávajú miestnosti dynamiku, kreativitu a unikátnosť. Čoraz častejšie sa v interiéroch kombinuje drevo aj s inými materiálmi, ako je napríklad kameň, sklo alebo kov. Takto môžete vytvoriť kontrast, ktorý celkový dizajn miestnosti osvieži a oživí.

V rebríčku obľúbenosti stále na prvých priečkach ostáva minimalistický prístup k dizajnu. Jednoduchý a čistý vzor bez zbytočných detailov. Pokojne siahnite po svetlých a neutrálnych odtieňoch, ako sú biela, sivá a béžová. Vytvoríte si tak doma harmonické a pokojné prostredie, ktoré bude navyše vyzerať ako z katalógu. Dramatický a štýlový efekt dosiahnete kontrastnými farbami, ako je napríklad čierna alebo tmavohnedá. Pri výbere farby a odtieňa vašich masívnych parkiet by ste mali určite zvážiť všetky pre a proti, pretože farby a odtiene hrajú kľúčovú úlohu v celom dizajne.

Moderné masívne drevené parkety sa vynikajúco hodia do rôznych typov interiérov. Efektívne nimi doplníte aj open space obytné priestory. S masívnymi podlahami získajú potrebnú eleganciu. Svoje miesto si našli aj v moderných kanceláriách, kde vytvárajú produktívne a príjemné pracovné prostredia.

Kombinácia tradičného a moderného štýlu

Kombinácia tradičných a moderných prvkov vám umožní vytvoriť prostredie, ktoré je na jednej strane pohodlné a na druhej strane inovatívne a inšpiratívne. Môžete prepojiť starostlivo vyrobené masívne drevené parkety s modernými detailmi a dosiahnuť efektívny kontrast. Zároveň si môžete vytvoriť naozaj autentický dizajn, ktorý bude jedinečný, unikátny a odzrkadľujúci váš osobný vkus.

Ak sa necháte inšpirovať kreatívnymi dizajnérmi, môžete si všimnúť, že často experimentujú s kombinovaním masívnych drevených parkiet s modernými stavebnými materiálmi, ako je napríklad betón, sklo alebo kov. Vytvárajú zaujímavé kontrasty. Kombinujú aj farby a odtiene. Svetlé masívne podlahy v kombinácii s tmavými modernými dekoráciami môžu vytvoriť dramatický efekt. Na druhej strane, kombinácia podlahy v neutrálnych farbách s minimalistickým nábytkom a stenami v rovnakých odtieňoch vytvára elegantný dizajn. V súčasnosti prichádza znovu do módy aj tradičný nábytok, ktorý sa však kombinuje s dekoračnými prvkami v modernom duchu. Hoci sa to tak na prvý pohľad nemusí zdať, vznikne jedinečný akcent, ktorý spája minulosť a prítomnosť v krásnom a inšpiratívnom interiéri.

Tradičný a moderný štýl môžete kombinovať v celom dome. V moderných kuchyniach sa často používajú tradičné masívne podlahy, ktoré kontrastujú s modernými spotrebičmi a nábytkom. V obývacích izbách môžete masívne drevené parkety skombinovať s umeleckými dielami a vytvoriť elegantné, ale útulné obývacie miestnosti. Kombinácia masívneho dreva s modernou posteľou a luxusným osvetlením vytvára priestor na relaxáciu. Preto takúto kombináciu odporúčame do spálne.

Masívne drevené parkety v spálni

Ak chcete investovať do svojho interiéru, investujte do masívnych drevených parkiet. Do miestnosti pridajú krásnu atmosféru, vytvoria útulný a príjemný priestor na bývanie, a keďže, ako sme už spomenuli v úvode, starnú s gráciou, časom budú stále krajšie. Zvážte však farbu a odtieň. Svetlé odtiene opticky zväčšujú miestnosť, tmavšie farby vytvárajú skôr intímnejší pocit. Premyslite si aj zladenie farieb podlahy s farbami nábytku a stien. Nemusíte sa však báť netradičných kombinácií. Masívne drevené parkety sú univerzálnym dizajnovým prvkom, ktorý sa hodí do všetkých typov interiéru.

Či už preferujete tradičné, alebo moderné interiéry, masívne drevené parkety sú jednoducho voľbou číslo jeden. Ak potrebujete pri výbere poradiť, kontaktujte nás. Sme tu pre vás.