Aký typ drevenej podlahy bude kraľovať našim príbytkom v roku 2023? A bude vôbec drevo stále v móde?  Na čo si dať pri výbere pozor? To a ešte omnoho viac sa dočítate o pár riadkov nižšie.

Materiál: Drevo by malo byť súčasťou aj vašej domácnosti

V roku 2023 budú v našich domovoch dominovať predovšetkým prírodné materiály. Tí, ktorí stavili na drevo, majú vyhraté. Drevené parkety sú stále v móde. Niet sa čomu čudovať. Drevo je úžasný materiál, ktorý vášmu domovu dodáva pocit pohodlia a vytvára útulnú atmosféru. Už dávno nejde o materiál, ktorý si nachádza uplatnenie len v dreveniciach a vo víkendových zruboch.

V roku 2023 stavte na masívne drevené podlahy vysokej kvality, ktoré vám budú robiť radosť ešte veľmi dlho.

Dekor: Nesmrteľná rybia kosť alebo neopozeraný Chevron?

Drevené parkety ako ich poznáme z detských čias sú stále v móde. Áno, podlahu od babičky už nemusíte zakrývať kobercom. Je staronovým hitom. Ak ste teda investovali do renovácie starých drevených parkiet, urobili ste naozaj dobre. Drevené podlahy napríklad so vzorom rybej kosti sú dnes súčasťou staromestského bývania, ale aj novostavieb od obývačky cez spálňu až po kuchyňu. Pre tento originálny spôsob ukladania drevených parkiet je typická nadčasovosť. Dokáže totiž opticky zväčšiť priestor, preto sa doň zamilovali aj interiéroví dizajnéri.

Zaujmete však aj so vzorom Chevron, dizajnovým riešením pre unikátne a nevšedné interiéry.

Farby a tóny: Svetlé farby sú v roku 2023 TOP riešením

Ak vás čaká rekonštrukcia alebo zariaďovanie nového domova, nemohli ste si vybrať lepší rok ako tento. V roku 2023 je dovolené takmer všetko. Ponúka sa napríklad podlaha s efektom páleného dreva. Výrazné farby a textúry sú hitom. Ak však chcete niečo jemnejšie, v móde je aj menej kontrastné vzorovanie a jednoliaty charakter podlahy. Rovnako ako populárny starý vzhľad. Keďže rok 2023 je aj plný extravagancií, pri výbere môžete popustiť uzdu fantázii. Myslite však na to, že trendy sa síce podľa módnych časopisov menia každý rok, ale vy vo vašom domove budete dlhšie. Rozhodnite sa preto tak, aby ste sa cítili dobre.

Ak chcete, aby váš domov pôsobil príjemne a útulne, svetlá, teplá a prirodzená farba dreva tento pocit dokáže vytvoriť. Aj preto sú v roku 2023 najlepšou voľbou svetlé tóny dreva.

Vzory a úprava povrchov: Odvážne vzory, netradičné povrchy

Ak chcete experimentovať, môžete skúsiť pri podlahách šachovnicový vzor. Určite nie je taký opozeraný ako rybia kosť. V priestore navyše vyzerá priam úžasne. Myslite však na výber nábytku. Nie všetko sa k šachovnici hodí. Tiež je to skôr dekor vhodný pre veľké priestory.

Šachovnicové usporiadanie drevených parkiet

V minulom roku sa do popredia dostali aj matné povrchy podláh, ktoré pôsobia veľmi elegantne. Svoje miesto si môže matný povrch nájsť aj vo vašej obývačke, je to len na Vás.

Dizajnéri už nejaký ten piatok matné podlahy obľubujú. Pozrite sa ako vyzerá čierny matný lak na trojvrstvových drevených parketách so vzorom rybej kosti.

Trvácnosť: Odolnosť a ekologickosť podláh je IN

Nič nepokazíte ani vinylovou podlahou, ktorá  je odolná a nevyžaduje si veľkú údržbu. Je to podlaha stvorená pre rodiny s deťmi. Nezaťaží rodinný rozpočet, ale na druhej strane odolá detskému hravému vyčíňaniu. Obľúbená je aj kvôli rôznym dizajnovým vyhotoveniam. Alternatívou môžu byť aj podlahy viacvrstové. Sú dokonca aj ekologickejšie. Ušľachtilé drevo je použité len vo vrchnej časti. Tým šetríme prírodné zdroje, ale zároveň je podlaha dostatočne pevná a odolná.

Nezabudnite však na to, že nech už ste sa rozhodli pre akýkoľvek typ podlahy, nech je váš výrobok kvalitný. Obráťte sa na profesionálov. Lacné a nekvalitné podlahy už dávno vyšli z módy.


Podlahu nekupujeme každý deň. A hoci je fajn inšpirovať sa aktuálnou módou a trendami, vsaďte na nadčasovosť a jednoduchosť. Preto sú každý rok na prvých priečkach jednoduché, klasické prírodné podlahy z tvrdého dreva, ani príliš tmavé, ani príliš svetlé. Takýto výber s najväčšou pravdepodobnosťou obstojí v skúške času. Inšpirujte sa aj našimi spokojnými zákazníkmi.

Ak sa stále rozhodujete a chceli by ste podlahy vidieť aj naživo, určite navštívte aj náš Showroom. Radi vám poradíme pri správnom výbere. Kontaktujte nás.